Sunday 21 November 2010

Tsaarin piparkakut


Sain vanhan piparkakkureseptin henkilöltä, jonka isoäiti leipoi tällä ohjeella piparkakkuja viimeiselle tsaarille. Leivoimme illalla lasten kanssa piparkakut. Seitsemän pellillistä! Osa piparkakuista pääsi äitini käyttämään lasipurkkiin. Sekin tuli tavaroiden matkassa näköjään kaupungista tänne maalle.

TSAARIN PIPARKAKUT

Vatkaa:

4 dl sokeria
3 kananmunaa

Lisää:
400 g voita sulatettuna
1.5 dl siirappia

Lisää:

2 tl pomeranssin kuorta
1 tl neilikkaa
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä

Ja lisää vielä:

3 tl soodaa
3 dl perunajauhoja
9 dl vehnäjauhoja

Kaikki ainekset sekoitetaan hyvin yhteen. Taikina on heti valmis leivottavaksi, mutta ainakin lasten kanssa kaulimista helpottaa, kun antaa taikinan kovettua noin tunnin jääkaapissa.

200 astetta ja paistoaika n. 10 minuuttia.

5 comments:

  1. Ooooh, kun kuulostaa tai siis näyttää hyvältä!

    ReplyDelete
  2. Olen joskus aikaisemminkin tehnyt oman taikinan, mutta niistä tuli syömäkelvottomia. Joulukuusi saikin sinä vuonna makeat koristeet punaisilla silkkinauhoilla ripustettuna.

    Itseasiassa en vatkannut edes munia ja sokeria, vaan sekoitin vaan nekin. Eli taikina valmistuu alle 10 minuutissa. Lopputulos oli sopivan murea :)

    ReplyDelete
  3. Tuliskohan mun tehtyä... On niin helppoa siepata se pakastealtaan taikina!
    Joko muuten kokeilit sinappia?

    ReplyDelete
  4. Sinappi on työn alla. Jäähtymässä itseasiassa. Mutta ainakin tuoksu vastaa odotuksia. Pohdin tässä juuri etikan määrää.

    ReplyDelete
  5. Arvasin! Kerro sitten, miten onnistui ja mahtaisikohan se onnistua minultakin, voisin hyötykäyttää noita noin keskimäärin ziljardia lasipurkkia ja muistaa tänä jouluna IHAN KAIKKIA :D

    ReplyDelete